Αρακάς κοκκινιστός με ρύζι

2014-07-30
αρακας κοκκινιστος με ρυζι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια πολύ εύκολη συνταγή για αρακά κοκκινιστό με ρύζι που μπορείς να φτιάξεις γρήγορα και απλά οποιαδήποτε στιγμή ακόμα και αν δεν έχεις πολλά υλικά ή δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ χορταστικό πιάτο που θα σε αποζημιώσει αφού είναι και πολύ νόστιμο. Μπορείς να το απολαύσεις ως κυρίως πιάτο αλλά και-γιατί όχι-σαν συνοδευτικό σε ένα τραπέζι.

Υλικά

  • Μισό κιλό αρακάς
  • 1 κούπα ρύζι
  • 2 κούπες ντοματοχυμός
  • 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κύβο κοτόπουλου
  • 1 κουτ.γλ. πελτέ ντομάτας
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Διαλύουμε τον πελτέ σε μια κούπα νερό και ρίχνουμε μέσα τον κύβο να διαλυθεί

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 3

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά

Βήμα 4

Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό

Βήμα 5

Προσθέτουμε τον αρακά και ανακατεύουμε καλά

Βήμα 6

Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό και το νερό με τον πελτέ και τον κύβο

Βήμα 7

Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά

Βήμα 8

Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σερβίρουμε μαζί με τον αρακά

Βήμα 9

Εναλλακτικά μπορείς να ρίξεις το ρύζι στην ίδια κατσαρόλα με τον αρακά και να το βράσεις εκεί ρίχνοντας λίγο νερό παραπάνω

Βήμα 10

Ο αρακάς κοκκινιστός με ρύζι είναι έτοιμος

 

Tips

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή