Αρακάς λαδερός με λεμόνι

2014-02-14
Αρακάς λαδερός με λεμόνι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 50m

Ο αρακάς συνήθως μαγειρεύεται με ντομάτα. Αυτή η συνταγή για αρακά λαδερό με λεμόνι είναι μια εναλλακτική πρόταση για ένα γεύμα πιο ελαφρύ που σίγουρα θα σας αρέσει. Δοκιμάστε το και καλή σας όρεξη!

Υλικά

  • 1 κιλό αρακά
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 2 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
  • Αλάτι -Πιπέρι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3/4 κούπας ελαιόλαδο
  • Μισή κούπα άνηθο ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο

Βήμα 2

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 3 λεπτά

Βήμα 3

Προσθέτουμε τον αρακά, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε

Βήμα 4

Ρίχνουμε τις ντομάτες και νερό μέχρι να σκεπάσει το φαγητό

Βήμα 5

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και βράζουμε για μισή ώρα περίπου

Βήμα 6

Όταν έχει δέσει η σάλτσα ρίχνουμε τον άνηθο και αφήνουμε για ακόμα λίγα λεπτά

Βήμα 7

Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε

Βήμα 8

Ο αρακάς λαδερός με λεμόνι είναι έτοιμος!

 

Tips

  • Το πιάτο σερβίρεται ζεστό αλλά και κρύο
  • Συνόδεψε με φέτα
  • Μπορείς να προσθέσεις πατάτες
  • Δες παρόμοιες συνταγές με λαδερά
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.4 / 5)

4.4 5 7
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

7 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή