Αρακάς λαδερός με μπέικον και πατάτες

2014-02-15
Αρακάς λαδερός με μπέικον
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 40m

Απόλαυσε ένα σπιτικό φαγητό λίγο διαφορετικά: Η συνταγή για αρακά λαδερό με μπέικον θα ενθουσιάσει την οικογένεια, αφού θα τον δοκιμάσουν πιο εύκολα τα παιδιά ενώ είναι και πολύ χορταστικό πιάτο!

Υλικά

  • 1 συσκευασία αρακά
  • 2 πατάτες κομμένες στα τέσσερα
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 συσκευασία χυμό ντομάτας
  • 1 κουτ. γλ. πελτέ ντομάτας
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 4 φέτες μπέικον
  • Μισή κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι-Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μέτρια φωτιά βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο

Βήμα 2

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε

Βήμα 3

Ρίχνουμε τον αρακά, τις πατάτες, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε

Βήμα 4

Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και τον πελτέ

Βήμα 5

Προσθέτουμε νερό και βράζουμε για 30 λεπτά

Βήμα 6

Προς το τέλος ρίχνουμε τον άνηθο και το μπέικον

Βήμα 7

Ο αρακάς λαδερός με μπέικον είναι έτοιμος! Καλη όρεξη!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή