Αρακάς λαδερός με ντομάτα, πατάτες και αγκινάρες

2014-02-15
Αρακάς λαδερός με ντομάτα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια κλασσική συνταγή για αρακά λαδερό με ντομάτα και αγκινάρα για να σερβίρεις στο κυριακάτικο τραπέζι! Συνόδεψέ το με φέτα και απόλαυσε αυτό το πολύ θρεπτικό πιάτο μαζί με τα παιδιά και την οικογένειά σου! Θα το λατρέψουν όλοι!

Υλικά

  • Μισό κιλό αρακά
  • 3 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
  • 2 μεγάλες πατάτες κομμένες στα τέσσερα
  • Μισή κούπα άνηθο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι -Πιπέρι
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα καρότα
  • 4 αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες στα δύο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε

Βήμα 3

Προσθέτουμε τον αρακά, τις αγκινάρες, τις πατάτες και τα καρότα

Βήμα 4

Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση

Βήμα 5

Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες, λίγο νερό και αλάτι και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά

Βήμα 6

Ο αρακάς λαδερός με ντομάτα είναι έτοιμος! Καλή όρεξη!

 

Tips

  • Το φαγητό αυτό μαγειρεύεται και σε χύτρα ταχύτητας
  • Μπορείς να προσθέσεις και ζωμό λαχανικών αλλά βάλε λιγότερο αλάτι

Σχετικές Συνταγές

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή