Αρακάς λαδερός με ρύζι

2014-08-07
αρακας λαδερος με ρυζι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια απλή συνταγή για να φτιάξεις αρακά λαδερό με ρύζι, μια πολύ επιλογή αν θέλεις να πείσεις τα παιδιά να φάνε αρακά αφού μαζί με το ρύζι γίνεται πολύ πιο νόστιμο το πιάτο. Είναι επίσης πολύ χορταστικό για τους ενήλικες ενώ είναι και ωραία λύση αν σου έχει μείνει αρακάς ή ρύζι από την προηγούμενη μέρα!

Υλικά

  • 500 γρ. αρακάς
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • Λίγο άνηθος
  • Ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. ρύζι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 2 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε τα καρότα

Βήμα 3

Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε τον αρακά

Βήμα 4

Προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε νερό

Βήμα 5

Αλατίζουμε και προσθέτουμε λίγο νερό

Βήμα 6

Σιγοβράζουμε για μισή ώρα

Βήμα 7

Ρίχνουμε τον άνηθο και το ρύζι

Βήμα 8

Σιγοβράζουμε για ένα τέταρτο και ρίχνουμε πιπεράκι

Βήμα 9

Ο αρακάς λαδερός με ρύζι είναι έτοιμος

 

Tips

  • Μπορείς να συνοδεύσεις με μπόλικη φέτα
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή