Αρακάς με αγκινάρες αλά πολίτα

2014-04-28
Αρακας με αγκιναρες αλα πολιτα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια συνταγή με τούρκικη καταγωγή για τον αρακά με αγκινάρες αλά πολίτα, δηλαδή το αγαπημένο παραδοσιακό, λαδερό φαγητό στο οποίο πλέον μπορούμε να προσθέσουμε και καρότο!

Υλικά

  • 8 αγκινάρες καθαρισμένες και μουλιασμένες σε νερό και λεμόνι
  • 3 πατάτες κομμένες
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα χοντροκομμένα
  • Μισό κιλό αρακά φρέσκο
  • 1 κουτ.σούπας άνηθο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.σούπας αλεύρι
  • αλάτι- πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά

Βήμα 3

Προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις πατάτες

Βήμα 4

Ανακατεύουμε για 4 λεπτά περίπου και προσθέτουμε τον αρακά

Βήμα 5

Συμπληρώνουμε με δυο κούπες νερό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά

Βήμα 6

Ανακατεύουμε το αλεύρι με λίγο ζουμί από την κατσαρόλα

Βήμα 7

Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τον άνηθο και το λεμόνι

Βήμα 8

Ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά να βράσει

Βήμα 9

Ο αρακάς με αγκινάρες αλά πολίτα είναι έτοιμος!

 

Tips

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε κατεψυγμένο είτε φρέσκο αρακά
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3 / 5)

3 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή