Αρακάς με αγκινάρες αυγολέμονο σε άσπρη σάλτσα

2014-10-26
αρακας με αγκιναρες αυγολεμονο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μια πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξεις αρακά με αγκινάρες αυγολέμονο σε άσπρη σάλτσα, ένα τέλειο ελληνικό πιάτο που θα δοκιμάσουν ακόμα και τα παιδιά! Είναι ελαφρύ αλλά και χορταστικό ταυτόχρονα, γίνεται γρήγορα και εύκολα και με απλά υλικά. Μπορείς να το σερβίρεις ως κυρίως πιάτο με μπόλικο ψωμί, αφού έχει πεντανόστιμη σαλτσούλα!

Υλικά

  • 6-8 καρδιάς αγκινάρας
  • 300 γρ. αρακά
  • 10 μικρά κρεμμύδια ολόκληρα ή 3 μεγάλα χοντροκομμένα
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • Λίγο άνηθο
  • 2 αυγά
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα καρότα και ανακατεύουμε για 5 λεπτά

Βήμα 3

Προσθέτουμε τις αγκινάρες και ανακατεύουμε για 5 λεπτά

Βήμα 4

Προσθέτουμε νερό που να καλύπτει το φαγητό

Βήμα 5

Προσθέτουμε τον αρακά, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 6

Βράζουμε για μισή ώρα περίπου και αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 7

Χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι και προσθέτουμε λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας

Βήμα 8

Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και την ανακινούμε

Βήμα 9

Ο αρακάς με αγκινάρες αυγολέμονο σε άσπρη σάλτσα είναι έτοιμος

 

Tips

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε φρέσκιες είτε κατεψυγμένες αγκινάρες
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή