Αρακάς με αγκινάρες και πατάτες

2014-04-29
Αρακας με αγκιναρες και πατατες
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια νόστιμη, παραδοσιακή συνταγή για αρακά με αγκινάρες και πατάτες που είναι ιδανικό πιάτο για το μεσημεριανό, οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά

  • 1 κιλό αρακάς
  • 8 αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 πατάτες κομμένες
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • Μισή κούπα ντοματάκια κονσέρβα
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • Λίγο άνηθο
  • Αλάτι –πιπέρι
  • Χυμός από 1 λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε τις αγκινάρες σε νερό με λίγο λεμόνι

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια

Βήμα 3

Προσθέτουμε το καρότο, τον αρακά, την ντομάτα και τον πελτέ

Βήμα 4

Σιγοβράζουμε και προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις πατάτες

Βήμα 5

Συμπληρώνουμε με νερό στα ¾ του φαγητού και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 6

Σιγοβράζουμε με σκεπασμένο καπάκι και στο τέλος προσθέτουμε τον άνηθο

Βήμα 7

Ο αρακάς με αγκινάρες και πατάτες είναι έτοιμος!

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις και πράσο
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή