Αρακάς με αγκινάρες κοκκινιστός

2014-03-16
Αρακάς με αγκινάρες κοκκινιστός
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : PT10M 10'
  • Χρόνος Μαγειρέματος : PT50M 50'
  • Έτοιμη σε : PT60M 60'

Μια τέλεια συνταγή που συνδυάζει δύο πολύ νόστιμα λαχανικά που φτιάχνονται ποικιλοτρόπως. Ο αρακάς με αγκινάρες κοκκινιστός είναι ένα απολαυστικό πιάτο που γίνεται εύκολα.

Ingredients

  • 6 αγκινάρες καθαρισμένες σε κομμάτια
  • 700 γρ. αρακάς
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 μεγάλες ντομάτες ή μία κονσέρβα ντοματοχυμό
  • 2 κουτ.σούπας άνηθο
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • 2 λεμόνια

Method

Step 1

Βάλε τις καθαρισμένες αγκινάρες σε ένα μπολ με χυμό από 2 λεμόνια

Step 2

Σε μια κατσαρόλα βάλε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά

Step 3

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε

Step 4

Προσθέτουμε τις αγκινάρες και ανακατεύουμε για 2 λεπτά

Step 5

Προσθέτουμε τον αρακά και τις ντομάτες

Step 6

Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά

Step 7

Στο τέλος προσθέτουμε τον άνηθο και αφήνουμε για άλλο ένα λεπτό

Step 8

Ο αρακάς με αγκινάρες κοκκινιστός είναι έτοιμος!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Σχετικές Συνταγές:
  • καραβιδες με σαλτσα μουσταρδας

    Καραβίδες με λινγκουίνι και σάλτσα μουστάρδας με κρέμα γάλακτος

  • καλαμαρακια τηγανητα με λεμονι

    Καλαμαράκια τηγανιτά με λεμόνι, τραγανά και χωρίς αλεύρι

  • φρεσκος τονος τηγανητος

    Φρέσκος τόνος τηγανητός με σπανάκι, πιπεριές και λεμόνι

  • αντζουγιες παστες

    Αντζούγιες παστές φιλέτο σε λάδι και ξύδι

  • πεσκανδριτσα σουβλακι

    Πεσκανδρίτσα σουβλάκι κατεψυγμένη

Σχόλια για τη συνταγή

Γράψε ένα Σχόλιο

Pinterest
Email
Print