Αρακάς με αρνί φρικασέ αυγολέμονο

2014-06-23
Αρακάς με αρνί φρικασέ
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:15 h

Σου παρουσιάζω μια διαφορετική και πολύ νόστιμη παραδοσιακή σπεσιαλιτέ της Στερεάς Ελλάδας για να φτιάξεις τον αρακά με αρνί φρικασέ αυγολέμονο όπως τον περιγράφει η γιαγιά μου στο τετράδιο των συνταγών της. Το γεύμα αυτό προτείνουμε να είναι το βασικό γεύμα της ημέρας σου το οποίο τρώγεται σκέτο, αλλά αν θέλεις να το συνοδέψεις, προτείνουμε μια νόστιμη και δροσερή σαλάτα.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό αρνί
  • 1 1/2 κιλό αρακά φρέσκο
  • 3/4 του φλιτζανιού τσαγιού βούτυρο
  • 1 καρότο
  • 2 - 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • άνηθο
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε μερίδες. Καίμε μισό φλιτζάνι βούτυρο στην κατσαρόλα κια ρίχνουμε μέσα στο κρέας, το καρότο κομμένο φετούλες, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τα σωτάρουμε ελαφρά.

Βήμα 2

Προσθέτουμε κατόπιν τον άνηθο ψιλοκομμένο, αλάτι - πιπέρι και νερό τόσο, όσο να τα σκεπάζει.

Βήμα 3

Αφήνουμε να σιγοβράζουν μία ώρα και προσθέτουμε καθαρισμένο τον αρακά.

Βήμα 4

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε πάνω στη φωτιά ώσπου να βράσει και ο αρακάς.

Βήμα 5

Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο, το αλεύρι και τα ανακατεύουμε ρίχνοντας μέσα λίγο - λίγο το ζουμί του φαγητού.

Βήμα 6

Αφού πάρει το μίγμα 1 - 2 βράσεις, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και το χυμό των λεμονιών.

Βήμα 7

Ρίχνουμε το δεμένο αυγολέμονο στο φαγητό, κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού και σερβίρουμε τον αρακά με αρνί φρικασέ.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή