Αρακάς με μοσχάρι από την Αργυρώ

2014-10-14
αρακας με μοσχαρι αργυρω
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Μια τέλεια συνταγή, ο αρακάς με μοσχάρι από την Αργυρώ θα σας εντυπωσιάσει. Είναι ένα νόστιμο και πλούσιο σε γεύσεις πιάτο που συνδυάζει τέλεια τα υλικά. Είναι ελαφρύ και μπορείς αν το απολαύσεις το μεσημέρι στο οικογενειακό τραπέζι ή να το μαγειρέψεις για ένα τραπέζι με φίλους ή συγγενείς. Σίγουρα θα αρέσει σε όλους.

Υλικά

  • 1 μοσχάρι 1 κιλού κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1,5 κούπα αρακά
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • Λίγο θυμάρι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Μισή κούπα κόκκινο κρασί

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει

Βήμα 3

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

Βήμα 4

Προσθέτουμε τα καρότα και ανακατεύουμε για 4 λεπτά

Βήμα 5

Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μυρωδικά και το κρασί

Βήμα 6

Σιγοβράζουμε γα περίπου 50 λεπτά και όταν μαλακώσει το κρέας προσθέτουμε τον αρακά

Βήμα 7

Βράζουμε για ακόμα μισή ώρα και αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 8

Ο αρακάς με μοσχάρι από την Αργυρώ είναι έτοιμος

 

Tips

  • Πρόσθεσε και 1 φύλλο δάφνη για έξτρα γεύση!
Τύπος Συνταγής: , ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή