Αρακάς με μοσχάρι, κρασί, καρότα και πατάτες

2014-10-21
αρακας με μοσχαρι και πατατες
  • Σερβίρεις : 5
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Μια παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις αρακά με μοσχάρι, κρασί, καρότα και πατάτες, ένα ελληνικό πιάτο που είναι αγαπημένο γιατί είναι θρεπτικό και πολύ χορταστικό. Ο συνδυασμός των υλικών το κάνει πολύ σημαντικό για το οικογενειακό τραπέζι, ενώ είναι πολύ εύκολο και στην προετοιμασία του. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 1 μοσχάρι ενός κιλού κομμένο σε μπουκιές
  • 2 κούπες αρακάς
  • 3/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2-3 καρότα σε ροδέλες
  • 2 κουτ.σούπας άνηθος
  • 5 πατάτες κομμένες
  • 3 ντομάτες τριμμένες
  • 1-2 κουτ.σούπας ντοματοπολτός
  • Μισή κούπα κόκκινο κρασί
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Σοτάρουμε το μοσχάρι μέχρι να πάρει χρώμα

Βήμα 3

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το κρασί

Βήμα 4

Αφήνουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε νερό

Βήμα 5

Σιγοβράζουμε για περίπου 60 λεπτά

Βήμα 6

Προσθέτουμε τον αρακά και τις πατάτες

Βήμα 7

Προσθέτουμε τον άνηθο και το καρότο

Βήμα 8

Ρίχνουμε τις ντομάτες και τον πελτέ και αλατίζουμε

Βήμα 9

Προσθέτουμε νερό αν χρειάζεται και πιπέρι

Βήμα 10

Σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθεί το νερό

Βήμα 11

Ο αρακάς με μοσχάρι, κρασί, καρότα και πατάτες είναι έτοιμο

 

Tips

  • Πρόσθεσε και άλλα μπαχαρικά που σου αρέσουν
Τύπος Συνταγής: , ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή