Αρακάς με μοσχάρι λεμονάτο

2014-10-24
αρακας με μοσχαρι λεμονατο
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:50 h
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Μια απλή συνταγή για να φτιάξεις αρακά με μοσχάρι λεμονάτο, μια εκδοχή του αγαπημένου ελληνικού φαγητού χωρίς ντομάτα. Είναι πιο ελαφρύ ενώ είναι πολύ νόστιμο και χορταστικό. Η συνταγή είναι τέλεια για όσους θέλουν να απολαύσουν μια πιο light συνταγή για αυτό το φαγητό χωρίς να χάσουν καθόλου από τη νοστιμιά!

Υλικά

  • 1 μοσχάρι ενός κιλού κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κούπα αρακάς
  • 1 κουτ.σούπας κορν φλάουρ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 1 κουτ.γλ. ρίγανη
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Σοτάρουμε το μοσχάρι από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα

Βήμα 3

Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 4

Συμπληρώνουμε με νερό να σκεπάσει το κρέας και βράζουμε για 1 ώρα και 1 τέταρτο

Βήμα 5

Προσθέτουμε τις πατάτες και τον αρακά

Βήμα 6

Προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει

Βήμα 7

Στο τέλος προσθέτουμε κορν φλάουρ για να δέσει η σάλτσα

Βήμα 8

Ο αρακάς με μοσχάρι λεμονάτο είναι έτοιμος

 

Tips

Τύπος Συνταγής: , ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recipe Comments

  • FLORIAN

    Στην διαδικασία δεν υπάρχει το κρεμμύδι που σωτάρεται μετά το κρέας, δεν υπάρχουν τα καρότα που μπαίνουν με τον αρακά, η ρίγανη μου φαίνεται κάπως άσχετη με τις υπόλοιπες γεύσεις και τέλος το κορν-φλάουρ δεν το ρίχνουμε απλά αλλά θέλει μια κάποια διαδικασία για να μην τρως στο τέλος μπαλάκια κορν φλάουρ.