Πίτα σπετσοφάι από την Αργυρώ

2014-04-22
αργυρω πιτα σπετσοφαι
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:05 h
  • Έτοιμη σε : 1:35 h

Η συνταγή της Αργυρώς για πίτα σπετσοφάι είναι πεντανόστιμη! Απαιτεί χρόνο αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει!

Υλικά

  • 200 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο σε κυβάκια
  • 1 αυγό χτυπημένο (μόνο τον κρόκο)
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 2 κουτ.σούπας μαϊντανό

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι

Βήμα 2

Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια και πλάθουμε σε ένα αλευρωμένο πάγκο

Βήμα 3

Βάζουμε σε μπολ το σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει

Βήμα 4

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο

Βήμα 5

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε το σκόρδο και τις πιπεριές

Βήμα 6

Προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλατοπίπερο και το λουκάνικο

Βήμα 7

Ανοίγουμε δύο φύλλα, το ένα με τα 2/3 της ζύμης

Βήμα 8

Το στρώνουμε σε ταψάκι και βάζουμε τη γέμιση

Βήμα 9

Από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο

Βήμα 10

Αλείφουμε με το αυγό και χαράζουμε με ένα μαχαίρι

Βήμα 11

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά

Βήμα 12

Η Αργυρώ πίτα σπετσοφάι είναι έτοιμη!

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις φέτα!
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή