Αρνάκι με άσπρη σάλτσα γιαουρτιού

2014-05-06
Αρνάκι με άσπρη σάλτσα γιαουρτιού
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Μια καταπληκτική και πάρα πολύ νόστιμη παραδοσιακή συνταγή από την Κοζάνη για να μαγειρέψεις το αρνάκι με άσπρη σάλτσα γιαουρτιού σου παρουσιάζω παρακάτω, ακριβώς όπως το περιγράφει η γιαγιά μου στο συνταγολόγιο της. Δοκίμασε την και στείλε μου τις εντυπώσεις σου και τα σχόλια σου.

Υλικά

  • 2 κιλά αρνάκι γάλακτος
  • 10 αυγά
  • 1 1/2 κιλό γιαούρτι πρόβιο
  • 3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
  • 2 κουαταλιές της σούπας βούτυρο
  • αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε το κρέας, το στραγγίζετε, το αλείφετε με βούτυρο και το αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 2

Βάζετε το κρέας σε ταψί με 1 φλιτζάνι νερό και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο (γυρίζοντάς το 2 - 3 φορές να πάρει χρώμα γύρω - γύρω).

Βήμα 3

Χτυπάτε σε λεκάνη τα αυγά με αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε με το γιαούρτι και το σιμιγδάλι να γίνουν ένα μίγμα.

Βήμα 4

Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και περιχύνετε με το μίγμα αυγά - γιαούρτι το κρέας.

Βήμα 5

Το βάζετε πάλι στο φούρνο ωσότου ροδίσει η επιφάνεια και κάνει μία κρούστα.

Βήμα 6

Το αρνάκι με άσπρη σάλτσα γιαουρτιού είναι έτοιμο και σερβίρεται ζεστό.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή