Αρνάκι με χόρτα αυγολέμονο

2014-05-15
Αρνάκι με χόρτα αυγολέμονο
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια εκπληκτική, πάρα πολύ νόστιμη και εν μέρει υγιεινή παραδοσιακή συνταγή, σπεσιαλιτέ της Κόνιτσας σου παρουσιάζω παρακάτω για να μαγειρέψεις το αρνάκι με χόρτα αυγολέμονο ακριβώς όπως το περιγράφει η γιαγιά μου στο τετράδιο συνταγών της. Μοιράσου τις εντυπώσεις σου και των καλεσμένων σου όταν φτιάξεις την συνταγή.

Υλικά

  • 1 κιλό και 300 γραμ. αρνί, μπούτι ή σπάλα
  • 3 κρεμμύδια ξερά
  • 3 καρότα
  • 3 - 4 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 1 1/2 λεμόνι
  • 1 ρίζα σέλινο
  • λίγο άνηθο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια, το πλένουμε και το βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο, με όλα τα χορταρικά ψιλοκομμένα, το αλάτι και το πιπέρι.

Βήμα 2

Ρίχνουμε ανάλογο νερό να σκεπαστούν, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά ρλιχνουμε το αλεύρι και μετά το κατεβάζουμε.

Βήμα 3

Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε και το λεμόνι, παίρνουμε λίγο ζουμί από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε σιγά - σιγά στα αυγά χτυπώντας διαρκώς για να μην κόψει.

Βήμα 4

Με αυτό περιχύνουμε το φαγητό, κουνώντας την κατσαρόλα να πάει παντού και σερβίρουμε το αρνάκι με χόρτα αυγολέμονο.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή