Αρνάκι με χόρτα φρικασέ

2014-06-18
Αρνάκι με χόρτα φρικασέ
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια παραδοσιακή σπεσιαλιτέ της Αιτωλοακαρνανίας θα βρείτε παρακάτω για να φτιάξετε το αρνάκι με χόρτα φρικασέ, όπως το περιγράφει η γιαγιά μου στο συνταγολόγιο της. Είναι μια παραδοσιακή οικογενειακή συνταγή για τις Κυριακές ή για οποιοδήποτε κυρίως γεύμα της ημέρας σας και συνοδεύεται όμορφα με πατατούλες τηγανιτές. Δοκιμάστε το και γράψτε μου τις εντυπώσεις και τα σχόλια σας.

Υλικά

  • 1 κιλό αρνί (σπάλα)
  • 2 κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε φέτες
  • 300 γραμ. κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 μαρούλια
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • μισό φλιτζάνι βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε τα μαρούλια, τα πλένετε και τα ζεματάτε σε κατσαρόλα, μέσα σε νερό που βράζει. Τα στραγγίζετε και τα κόβετε σε κομμάτια.

Βήμα 2

Τσιγαρίζετε το κρέας, κομμένο σε μερίδες, με το μισό βούτυρο. Το ροδίζετε γύρω - γύρω και ρίχνετε τα ξερά κρεμμύδια μαζί και τα φρέσκα, να μαραθούν και να πάρουν ελαφρό χρώμα.

Βήμα 3

Χύνετε ένα ποτήρι νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράζει για μισή ώρα. Πασπαλίζετε τον άνηθο ψιλοκομμένο και παραμερίζοντας λίγο το κρέας, βάζετε τα μαρούλια στην κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράζουν μέχρι να ψηθούν.

Βήμα 4

Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα, καβουρδίζετε το αλεύρι, ανακατεύετε με σύρμα και το σβήνετε με ζουμάκι από το φαγητό. Τ' αφήνετε στη φωτιά να πάρει 1 - 2 βράσεις να ψηθεί το αλεύρι. Χτυπάτε τους κρόκους με το χυμό του λεμονιού και αυγοκόβετε τη σάλτσα στην κατσαρολίτσα.

Βήμα 5

Σερβίρετε το αρνάκι με χόρτα φρικασέ σε πιατέλα με μαρούλια και τα περιχύνετε με τη σάλτσα.

 

Tips

  • Μπορείτε να αυγοκόψετε το φαγητό, κατευθείαν μέσα στην κατσαρόλα, χωρίς να κάνετε χωριστά τη σάλτσα.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recipe Comments

  • demole

    this is a test