Αρνάκι ραγού με δαμάσκηνα και αμύγδαλα

2014-05-12
Αρνί με δαμάσκηνα και αμύγδαλα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:10 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:000 h
  • Έτοιμη σε : 3:10 h

Μια καταπληκτική σπεσιαλιτέ από τα Τρίκαλα σου παρουσιάζω παρακάτω για να μαγειρέψεις την πεντανόστιμη παραδοσιακή συνταγή για αρνάκι ραγού με δαμάσκηνα και αμύγδαλα, ακριβώς όπως την περιγράφει η γιαγιά μου στο συνταγολόγιο της. Όταν την φτιάξεις στείλε μου τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου.

Υλικά

  • 1 κιλό αρνί ψαχνό
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 λεμόνι
  • 3 κουταλιές ζάχαρη
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 250 γραμ. αμύγδαλα
  • 1/2 κιλό δαμάσκηνα
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια, το πλένουμε και το βάζουμε σε λεκανίτσα με το κρεμμύδι κομμένο φέτες, αλάτι, πιπέρι και ραντισμένο με το χυμό 1 λεμονιού.

Βήμα 2

Τ' αφήνουμε να μαρινάρεται 1 ώρα και το στραγγίζουμε.

Βήμα 3

Καίμε βούτυρο σε κατσαρόλα και ροδοκοκκινίζουμε το κρέας.

Βήμα 4

Ρίχνουμε λίγο - λίγο το αλεύρι και το καβουρδίζουμε.

Βήμα 5

Προσθέτουμε το ζουμάκι από το μαρινάρισμα, λίγο ακόμα νεράκι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψήνεται.

Βήμα 6

Όταν μισοβράσει το κρέας προσθέτουμε τα δαμάσκηνα πλυμμένα και τα αμύγδαλα ασπρισμένα (ζεματισμένα σε καυτό νερό και ξεφλουδισμένα) και αφήνουμε το φαγητό να αποτελειώσει το κρέας το ψήσιμό του και να μαλακώσουν τα δαμάσκηνα.

Βήμα 7

Πασπαλίζουμε τη ζάχαρη, ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού ακόμα, τ' αφήνουμε 5 λεπτά και σερβίρουμε.

Βήμα 8

Το αρνάκι ραγού με δαμάσκηνα και αμύγδαλα είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4 / 5)

4 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή