Αρνάκι στο φούρνο Βέφας

2014-05-20
Αρνάκι στο φούρνο Βέφας
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:20 h
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Μια πάρα πολύ νόστιμη και θρεπτική παραδοσιακή συνταγή από την Χαλκίδα για να μαγειρέψεις το αρνάκι στο φούρνο Βέφας, σου παρουσιάζω παρακάτω για να το δοκιμάσεις να το φτιάξεις και να μοιραστείς μαζί μου τις εντυπώσεις σου και τυχόν παραλλαγές που μπορεί να χρησιμοποίησες.

Υλικά

  • 1 κιλό κατσίκι ή αρνί
  • 1/4 του κιλού συκωτάκια
  • μισό κιλό ρύζι
  • 150 γραμ. βούτυρο
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 ματσάκι δυόσμος
  • 3 - 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε το κρέας και το κόβετε σε μερίδες.

Βήμα 2

Βάζετε νερό σε κατσαρόλα με αλάτι και βράζετε το κρέας ως να μισοψηθεί.

Βήμα 3

Το ρίχνετε σε ταψί μαζί με 1 1/2 κιλό περίπου από το ζουμί που έβρασε.

Βήμα 4

Ψιλοκόβετε τα ξερά κρεμμύδια και τα περνάτε στο τηγάνι με το μισό βούτυρο.

Βήμα 5

Μόλις μαραθούν λίγο, ρίχνετε τα συκωτάκια ψιλοκομμένα και τα φέρνετε 2 - 3 βόλτες.

Βήμα 6

Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, πλυμένα και ψιλοκομμένα, τον άνηθο, το δυόσμο, αλάτι - πιπέρι και το ρύζι.

Βήμα 7

Τ' ανακατεύετε όλα μαζί για λίγα λεπτά και τα ρίχνετε στο ταψί με το κρέας και το υπόλοιπο βούτυρο.

Βήμα 8

Ανακατεύετε ν' απλωθεί το ρύζι σε όλο το ταψί και φροντίζετε να υπάρχει το κατάλληλο υγρό.

Βήμα 9

Προσθέτετε από το ζουμί που μισοβράσατε το κρέας.

Βήμα 10

Αφήνετε στο φούρνο, να τελειώσει το κρέας το ψήσιμό του, όπως και το ρύζι και σερβίρετε το αρνάκι στο φούρνο Βέφας.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3 / 5)

3 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή