Αρνάκι στο φούρνο γιουβέτσι

2014-05-06
Αρνάκι στο φούρνο γιουβέτσι
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:000 h
  • Έτοιμη σε : 2:30 h

Μια καταπληκτική και πάρα πολύ γευστική, νόστιμη, παραδοσιακή συνταγή από την Καβάλα για να μαγειρέψεις αρνάκι στο φούρνο γιουβέτσι σου παρουσιάζω παρακάτω, όπως ακριβώς την περιγράφει η γιαγιά μου στο τετράδιο συνταγών της. Δοκίμασε την και στείλε μου τις εντυπώσεις σου και τυχόν παραλλαγές που χρησιμοποίησες.

Υλικά

  • 1 κιλό κρέας αρνίσιο ψαχνό
  • 3 κρεμμύδια
  • 3 ντομάτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • μαύρο πιπέρι σε σπυριά
  • μπαχάρι
  • δάφνη
  • αλάτι
  • 1 φλιτζάνι λάδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε το κρέας σε μερίδες.

Βήμα 2

Το πλένετε και το σκουπίζετε.

Βήμα 3

Σε πήλινο γιουβέτσι βάζετε σε στρώσεις τις ντομάτες κομμένες φέτες, όπως και τα κρεμμύδια, τα σκόρδα - ολόκληρα τα σκελίδια - και τα μπαχαρικά και μυρωδικά.

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνετε και τα περιχύνετε με μία φλιτζάνα λάδι.

Βήμα 5

Σκεπάζετε το γιουβέτσι με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό σε κανονικό φούρνο για 2 ώρες, χωρίς να προσθέσετε καθόλου νερό.

Βήμα 6

Συνοδεύετε το γευστικότατο αυτό αρνάκι στο φούρνο γιουβέτσι με αρακά σωτέ, ρύζι άσπρο ή πατάτες τηγανητές.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή