Αρνάκι στο φούρνο με γιαούρτι

2014-03-27
Αρνάκι στο φούρνο με γιαούρτι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:000 h
  • Έτοιμη σε : 3:000 h

Ένα εντυπωσιακό και ξεχωριστό πιάτο με αρνάκι στο φούρνο με γιαούρτι, για να σερβίρεις στους καλεσμένους σου ένα πιο εκλεπτυσμένο πιάτο με επαγγελματική νοστιμιά!

Υλικά

  • 8 κομμάτια αρνάκι (μπούτι ή παϊδάκια)
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ.σούπας δενδρολίβανο
  • 2 κουτ.σούπας θυμάρι
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • 3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ.γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κουτ.σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ.γλ. κύμινο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ βάζουμε το αρνάκι με το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το θυμάρι και το ελαιόλαδο

Βήμα 2

Ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα

Βήμα 3

Το ψήνουμε στο φούρνο στους 180ο βαθμούς για 1 ώρα και 45 λεπτά

Βήμα 4

Σε ένα μπολ αναμειγνύομε το γιαούρτι, με το σκόρδο σε σκόνη, το χυμό, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 5

Περιχύνουμε πάνω από το αρνάκι και αφήνουμε για ακόμα 15 λεπτά

Βήμα 6

Το αρνάκι στο φούρνο με γιαούρτι είναι έτοιμο!

 

Tips

  •  Μπορείς να χρησιμοποιήσεις πιπέρι καγιέν. Ταιριάζει!
  • Μπορείς να κάνεις το φαγητό σκέτο και να συνοδεύσεις με τη σως γιαουρτιού!
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή