Αρνάκι του πάστορα φρικασέ

2014-06-10
Αρνάκι του πάστορα φρικασέ
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Παρακάτω θα βρεις μια ιδιαίτερη παραδοσιακή σπεσιαλιτέ από το Γαλαξίδι, για να μαγειρέψεις το αρνάκι του πάστορα φρικασέ, όπως μας το έφτιαχνε η γιαγιά μου και το περιγράφει στο τετράδιο των συνταγών της. Η συνταγή αυτή είναι παντός καιρού και σερβίρεται σαν το κυρίως και βασικό γεύμα της ημέρας σου. Μπορείς να το φας σκέτο ή εναλλακτικά να το συνοδέψεις από πατάτες τηγανιτές. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 2 κιλά αρνάκι
  • 8 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 200 γραμ. λάδι
  • 2 κουταλιές βούτυρο αγνό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 αυγά ολόκληρα και 1 κρόκος
  • ανάλογος χυμός λεμονιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κρέας μερίδες και τα κρεμμύδια από τρίφτη. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι, αλάτι και πιπέρι, ρίχνουμε νερό να σκεπαστούν και τ' αφήνουμε να βράσουν.

Βήμα 2

Όταν μείνουν με το λάδι τους τα τσιγαρίζουμε ελαφρά και ρίχνουμε πάλι νερό και το δέμα του άνηθου, όπως είναι άκοπο. Όταν καταλάβουμε ότι έβρασε, αφαιρούμε τον άνηθο, αφού πήρε το άρωμα.

Βήμα 3

Χτυπάμε 2 αυγά ολόκληρα και 1 κρόκο μαζί. Ρίχνουμε το ανάλογο λεμόνι να διαλυθούν και μία - μία κουταλιά από το ζουμί, χτυπώντας διαρκώς και περιχύνουμε το φαγητό, κουνώντας την κατσαρόλα, να μείνει πυκνόρευστη σάλτσα.

Βήμα 4

Το αρνάκι του πάστορα φρικασέ είναι έτοιμο. Καλή όρεξη!

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή