Αρνάκι τυλιχτό με αμπελόφυλλα

2014-05-24
Αρνάκι τυλιχτό με αμπελόφυλλα
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:000 h
  • Έτοιμη σε : 2:40 h

Μια πολύ νόστιμη σπεσιαλιτέ της Αθήνας που την έφτιαχνε η γιαγιά μου και αφορά το αρνάκι τυλιχτό με αμπελόφυλλα θα βρεις παρακάτω. Δοκίμασε να την μαγειρέψεις και πες μου πως σου φάνηκε στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό αρνίσιο κρέας
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 150 γραμ. κεφαλοτύρι
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 200 γραμ. αμπελόφυλλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τα αμπελόφυλλα, κόβουμε το κοτσάνι και τα σκουπίζουμε.

Βήμα 2

Κόβουμε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο 30 χ 40 εκατ. και το απλώνουμε πάνω στο τραπέζι.

Βήμα 3

Στρώνουμε πάνω στο αλουμινόχαρτο τα φύλλα.

Βήμα 4

Κόβουμε το κρέας μπουκιές μέσα σε λεκάνη.

Βήμα 5

Προσθέτουμε το αλατοπίπερο, το μαϊντανό και το σκόρδο ψιλοκομμένα, το τυρί κομμένο κομματάκια, το βούτυρο, το λεμόνι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Βήμα 6

Αδειάζουμε το περιεχόμενο της λεκάνης πάνω στα κληματόφυλλα.

Βήμα 7

Γυρίζουμε τα κληματόφυλλα σε ρολό κλείνοντας μέσα το κρέας.

Βήμα 8

Τυλίγουμε και το αλουμινόχαρτο έξω από τα φύλλα και τοποθετούμε το τυλιχτό σε ταψάκι στο φούρνο.

Βήμα 9

Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο επί 2 ώρες περίπου.

Βήμα 10

Το αρνάκι τυλιχτό με αμπελόφυλλα είναι έτοιμο, είναι νοστιμότατο και σερβίρεται με πατάτες τηγανητές ή πιλάφι άσπρο.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή