Αρνάκι φρικασέ αυγολέμονο Μακεδονίτικο

2014-05-02
Αρνάκι φρικασέ αυγολέμονο
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια πολύ νόστιμη και γευστική, Μακεδονίτικη σπεσιαλιτέ για να μαγειρέψεις την συνταγή για το αρνάκι φρικασέ αυγολέμονο σου παρουσιάζω παρακάτω κατευθείαν από το τετράδιο συνταγών της γιαγιάς μου. Δοκίμασε την και στείλε μου αν έκανες καμιά παραλλαγή καθώς και τις εντυπώσεις σου από αυτή τη συνταγή.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό αρνάκι από μπροστινό
  • 1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κιλό μαϊντανός φρέσκος
  • 1 - 2 καρότα
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 - 2 λεμόνια
  • αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κρέας σε κανονικές μερίδες, το πλένουμε, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα με το βούτυρο να καβουρδιστεί.

Βήμα 2

Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα πλένουμε και τα χοντροκόβουμε.

Βήμα 3

Τα ρίχνουμε όλα στο κρέας να σωταριστούν λίγο μαζί με τα καρότα κομμένα σε φέτες.

Βήμα 4

Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι νερό και τ' αφήνουμε να βράσουν.

Βήμα 5

Στο μεταξύ καθαρίζουμε, πλένουμε και ζεματάμε το μαϊντανό, τον βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσει και τον προσθέτουμε στο κρέας.

Βήμα 6

Προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα, αλάτι - πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει ωσότου μείνει με λίγο ζουμί.

Βήμα 7

Χτυπάμε σε πιάτο τα αυγά με λίγο νερό, προσθέτουμε το ζουμί των λεμονιών, παίρνουμε ζουμί από το φαγητό, τα χτυπάμε ελαφρά με το πιρούνι και περιχύνουμε το φαγητό.

Βήμα 8

Κουνάμε την κατσαρόλα να ανακατευτούν και σερβίρουμε αμέσως το αρνάκι φρικασέ αυγολέμονο.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή