Αρνάκι φρικασέ με ραδίκια

2014-05-21
Αρνάκι φρικασέ με ραδίκια
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια πάρα πολύ γευστική και νόστιμη, παραδοσιακή σπεσιαλιτέ από την Εύβοια είναι αυτή η συνταγή για να μαγειρέψεις αρνάκι φρικασέ με ραδίκια όπως την αναφέρει η γιαγιά μου στο συνταγολόγιο της. Όταν την φτιάξεις στείλε μου τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου και των καλεσμένων σου.

Υλικά

  • 1 κιλό κρέας αρνάκι του γάλακτος
  • 2 κιλά χόρτα (ραδίκια του βουνού)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 3 λεμόνια
  • ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Γεμίζουμε την κατσαρόλα ως τα 3/4 περίπου με νερό και τη βάζουμε στη φωτιά.

Βήμα 2

Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα χόρτα και όταν βράσουν, τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι.

Βήμα 3

Βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα το βούτυρο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

Βήμα 4

Αφού τσιγαριστεί για λίγο, ρίχνουμε και το κρέας κομμένο σε μερίδες, και το τσιγαρίζουμε και αυτό λίγο.

Βήμα 5

Προσθέτουμε περίπου 2 ποτήρια νερό, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε το κρέας να βράσει.

Βήμα 6

Όταν κοντεύει, ρίχνουμε μέσα και τα χόρτα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 30 - 45' λεπτά ακόμη.

Βήμα 7

Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά περίπου και στο μετάξυ χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, προσθέτουμε και τους κρόκους, αραιώνουμε με λίγο ζωμό από το κρέας και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτοντας τελευταίο το χυμό των 3 λεμονιών.

Βήμα 8

Το αρνάκι φρικασέ με ραδίκια είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση.

 

Tips

  • Δεν πρέπει να έχουμε αφήσει πολύ ζωμό στο φαγητό.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή