Αρνίσια παϊδάκια κοκκινιστά με κουνουπίδι

2014-06-16
Αρνίσια παϊδάκια κοκκινιστά με κουνουπίδι
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Σου παρουσιάζω μια παραδοσιακή σπεσιαλιτέ από την Στερεά Ελλάδα για να μαγειρέψεις αρνίσια παϊδάκια κοκκινιστά με κουνουπίδι, μια συνταγή της γιαγιάς μου η οποία είναι διαφορετική και πάρα πολύ νόστιμη. Είναι μια θρεπτική πρόταση για το βασικό γεύμα της ημέρας σου και μπορείς να την συνοδέψεις με ρυζάκι ή πατάτες τηγανιτές. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 1 κουνουπίδι μέτριο
  • 1 κιλό αρνί (κατά προτίμηση παϊδάκια)
  • 1 κουταλιά σούπας γεμάτη πελτέ
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 λεμόνι
  • 2 αυγά
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 ποτήρια του κρασιού λάδι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2 σπυριά μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά τα παϊδάκια, τα βάζουμε στο τρυπητό να στραγγίσουν και τα αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 2

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και το τσιγαρίζουμε με το μισό λάδι.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το κρέας και αφού το ροδίσουμε και αυτό, ρίχνουμε τον πελτέ λιωμένο σε 1 ποτήρι νερό, προσθέτουμε επίσης την κανέλα, το πιπέρι (σπυριά) και κλείνουμε την κατσαρόλα αφήνοντας να βράσει σε σιγανή φωτιά.

Βήμα 4

Στο μεταξύ καθαρίζουμε, κόβουμε μπουκέτα το κουνουπίδι, το πλένουμε και το στραγγίζουμε καλά. Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και το τηγανίζουμε.

Βήμα 5

Το ρίχνουμε κατόπιν στο κρέας και το αφήνουμε να σιγοβράσει, χωρίς να το ανακατέψουμε για να μη λιώσει, αλλά κουνάμε κατά διαστήματα την κατσαρόλα για να μη κολλήσει.

Βήμα 6

Όταν βράσει, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βήμα 7

Χτυπάμε τα αυγά προσθέτουμε το λεμόνι και κουταλιά - κουταλιά, ζουμί από το κρέας, τα ανακατεύουμε καλά και πειχύνουμε με το αυγολέμονο το φαγητό.

Βήμα 8

Τα αρνίσια παϊδάκια κοκκινιστά με κουνουπίδι είναι έτοιμα για να τα σερβίρεις. Συνοδεύονται με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή