Αρνίσια παϊδάκια στη λαδόκολλα με δενδρολίβανο

2015-11-19
Αρνίσια παϊδάκια στη λαδόκολλα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 55m

Ακολούθησε την συνταγή μου για πεντανόστιμα και ζουμερά αρνίσια παϊδάκια στη λαδόκολλα και πίστεψε δεν θα χάσεις. Πρόκειται για μία γευστική πρόταση που συνηθίζω να φτιάχνω κάποιες Κυριακές με φίλους ή την οικογένεια και πάντα μα πάντα δέχομαι τα εύσημα όλων για τη νοστιμιά, τη γλύκα και το πόσο ζουμερά είναι τα παϊδάκια μου. Φυσικά όλη η τσαχπινιά βρίσκεται στη μαρινάδα μέσα στην οποία πρέπει να μείνουν τα παϊδάκια μας τουλάχιστον για 1 τέταρτο προκειμένου να πάρουν άρωμα, γεύση και να μαλακώσουν. Τέλος σου συνιστώ να είσαι εκεί κατά τη διάρκεια ψησίματος τους να τα κοιτάς καθώς εκεί κρύβεται και η τέχνη του συγκεκριμένου πιάτου. Μη χάνεις στιγμή οργάνωσε ένα τραπέζι για φίλους και ακολούθησε τη συνταγή μου. Καλή επιτυχία.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό αρνίσια παϊδάκια
  • αλατοπίπερο
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • λίγο δεντρολίβανο είτε φρέσκο είτε ξερό
  • λίγη ρίγανη
  • λίγο θυμάρι
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι
  • 3 κουταλιές σούπας ξύδι βαλσάμικο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφού τρίψουμε τα κρεμμύδια στον τρίφτη κρατάμε το ζουμί τους και αποσύρουμε τη σάρκα τους.

Βήμα 2

Σε ένα μπόλ αναμειγνύουμε το κρεμμυδόζουμο μαζί με το μέλι, το ξύδι, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, τη ρίγανη, το αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.

Βήμα 3

Στη συνέχεια βυθίζουμε μέσα στο μπόλ ένα ένα τα παϊδάκια αφήνοντας τα στη μαρινάδα για περίπου ένα τέταρτο.

Βήμα 4

Τέλος μεταφέρουμε τα παϊδάκια μαζί με τη μαρινάδα σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας, κλείνουμε προσεκτικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 τέταρτο και άλλα 10 περίπου λεπτά με ανοιχτή τη λαδόκολλα στο γκρίλ.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή