Αρνίσια πλάτη γεμιστή με χορταρικά

2014-07-07
Αρνίσια πλάτη γεμιστή με χορταρικά
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια πολύ νόστιμη, εντελώς διαφορετική και ιδιαίτερα υγιεινή παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις αρνίσια πλάτη γεμιστή με χορταρικά, θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι της γιαγιάς μου και είναι ιδιαίτερα παλιά. Συνοδεύεται με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές και σερβίρεται σαν το κυρίως γεύμα της ημέρας σου.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό αρνί (πλάτη)
  • μισό κιλό καρότα
  • μισό κιλό φασολάκια φρέσκα
  • μισό κιλό ντομάτες
  • 4 αγκινάρες
  • 200 γραμ. αρακά
  • 1 ποτήρι άσπρο κρασί αρετσίνωτο
  • 200 γραμ. βούτυρο
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι - πιπέρι
  • μισό κιλό πατάτες

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε το κρέας, το κόβετε σε μερίδες και το σκουπίζετε.

Βήμα 2

Καίτε το βούτυρο στην κατσαρόλα και ροδίζετε το κρέας.

Βήμα 3

Το αλατοπιπερώνετε, το σβήνετε με τις ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη και λίγο νερό και αφήνετε να σιγοβράσει φροντίζοντας να μείνει με αρκετή σάλτσα.

Βήμα 4

Ετοιμάζετε τα χορταρικά.

Βήμα 5

Βράζετε τα καρότα σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζετε και τα σωτάρετε με βούτυρο.

Βήμα 6

Το ίδιο και τον αρακά, στον οποίο προσθέτετε και λίγη ζάχαρη (αν δεν είναι γλυκός).

Βήμα 7

Καθαρίζετε και βράζετε τα φασολάκια και τις πατάτες.

Βήμα 8

Σωτάρετε αγκινάρες, πατάτες και φασολάκια μαζί.

Βήμα 9

Στη συνέχεια, γεμίζετε τις αγκινάρες με τον αρακά.

Βήμα 10

Παίρνετε ένα μικρό βαθύ ταψί και βάζετε στο κέντρο το κρέας.

Βήμα 11

Γύρω - γύρω τοποθετείτε όλα τα λαχανικά, ρίχνετε 1 ποτήρι άσπρο κρασί και τα περιχύνετε με τη σάλτσα του κρέατος.

Βήμα 12

Βάζετε κατόπιν το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο να ψηθεί 15 - 20 λεπτά και σερβίρετε την αρνίσια πλάτη γεμιστή.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή