Αρνίσιο κεφαλάκι βραστό

2014-05-19
Αρνίσιο κεφαλάκι βραστό
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Μια πάρα πολύ νόστιμη και ιδιαίτερη συνταγή, σπεσιαλιτέ της Λάρισας για να μαγειρέψεις το αρνίσιο κεφαλάκι βραστό θα βρεις παρακάτω ακριβώς όπως το περιγράφει η γιαγιά μου στο συνταγολόγιο της. Δοκίμασε την συνταγή και στείλε μου τη γνώμη σου και τις παρατηρήσεις σου.

Υλικά

  • 3 κεφαλάκια αρνίσια μαζί με τους λαιμούς
  • 200 γραμ. φρέσκο βούτυρο
  • 2 αυγά
  • μερικά φύλλα κανέλα
  • λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι (μαύρο)

Διαδικασία

Βήμα 1

Καβουρδίζουμε καλά τα κεφαλάκια και τους λαιμούς σε καυτό βούτυρο.

Βήμα 2

Ρίχνουμε δύο ποτήρια καυτό νερό και προσθέτουμε τα φύλλα κανέλας (δεμένα σε τουλπάνι), το αλάτι και το πιπέρι.

Βήμα 3

Βράζουμε το περιεχόμενο σε σιγανή φωτιά επί 1 1/2 ώρα και κατά διαστήματα προσθέτουμε τα κομμάτια κρέατος στο ζωμό.

Βήμα 4

Χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι και τα προσθέτουμε στο μίγμα.

Βήμα 5

Σερβίρουμε ζεστό το ζωμό με το αρνίσιο κεφαλάκι βραστό.

Τύπος Συνταγής: , Ετικέτες: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή