Αρνί γεμιστό με ρύζι στο φούρνο

2015-07-26
Αρνί γεμιστό με ρύζι στο φούρνο
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:000 h
  • Έτοιμη σε : 2:30 h

Η πρόταση που σου κάνω παρακάτω είναι από τις πιο ιδιαίτερες και γευστικές συνταγές για αρνί καθώς είναι γεμιστό με διάφορα υλικά αλλά ξεχωρίζει το ρύζι και είναι ψητό στο φούρνο. Για να το ετοιμάσεις πρώτα τσιγαρίζεις το συκώτι σε βούτυρο και στη συνέχεια ρίχνεις το κρεμμύδι. Λίγο μετά ρίχνεις την ντομάτα, τα κουκουνάρια, τα μυρωδικά και το ρύζι με νερό και περιμένεις να βράσει το ρύζι. Ύστερα παίρνεις το μίγμα αυτό και γεμίζεις το αρνί και το ράβεις. Το βάζεις σε ταψί με λαδορίγανη και το ψήνεις στο φούρνο μέχρι να ετοιμαστεί. Φτιάχνεις και την σαλάτα που έχεις επιλέξεις και όταν τελειώσει το ψήσιμο, το κόβεις σε μερίδες και σερβίρεις αυτό το μοναδικό πιάτο.

Υλικά

  • μισό κατσικάκι (από τη μέση και πάνω)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • το συκωτάκι από το κατσικάκι ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 κουταλιά βούτυρο
  • 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι
  • 1 φλιτζάνι ντομάτα φρέσκια
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγος δυόσμος
  • ένα ξυλάκι κανέλα
  • μία χούφτα κουκουνάρια
  • πατάτες
  • ρίγανη
  • λεμόνι
  • λάδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Τσιγαρίζουμε το συκωτάκι με το βούτυρο, ρίχνουμε και το κρεμμύδι.

Βήμα 2

Αφού τσιγαριστεί και αυτό λίγο, προσθέτουμε τη ντομάτα, τα κουκουνάρια, το δυόσμο,την κανέλα, ανάλογο αλάτι, πιπέρι, το ρύζι και νερό, όσο χρειάζεται για να μισοβράσει, χωρίς να έχει ζουμιά.

Βήμα 3

Πλένουμε το κατσικάκι, το τρίβουμε με λεμόνι, το αλατίζουμε και ράβουμε το μέρος της κοιλιάς, αφήνοντας ένα άνοιγμα, από όπου το γεμίζουμε με τη γέμιση.

Βήμα 4

Ράβουμε το άνοιγμα, βάζουμε το αρνί στο ταψί, με τις πατάτες, ανάλογο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λεμόνι και λάδι και το ψήνουμε.

Βήμα 5

Σερβίρουμε τις πατάτες σε πιατέλα με το κρέας κομμένο μερίδες και, χωριστά σε πιατελίτσα, τη γέμιση.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή