Αρνί γεμιστό Μυτιλήνης

2015-07-29
Αρνί γεμιστό Μυτιλήνης
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:000 h
  • Έτοιμη σε : 2:30 h

Η συνταγή για αρνί που σου προτείνουμε παρακάτω είναι μια θαυμάσια παραδοσιακή πρόταση από την Μυτιλήνη και αφορά αρνάκι γεμιστό. Είναι πεντανόστιμο και φτιάχνεται πιο απλά από ότι φαντάζεσαι καθώς αρχικά ετοιμάζεις την γέμιση. Στη συνέχεια ανοίγεις το αρνί και τοποθετείς μέσα όλο το μίγμα της γέμισης. Στη συνέχεια ράβεις το αρνί και το βράζεις σε νερό για μισή ωρίτσα. Στο τέλος το βάζεις σε ταψί και το ψήνεις για ενενήντα λεπτά αφού το έχεις λούσει με βούτυρο. Συνοδεύεις με σαλάτα και έχεις μια παραδοσιακή εκπληκτική πρόταση έτοιμη για να την απολαύσεις.

Υλικά

  • 1 στήθος αρνιού
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι καλό
  • 250 γραμ. φυτίνη
  • 25 κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα
  • 100 γραμ. φυστίκια Αιγίνης (καθαρισμένα)
  • 100 γραμ. φουντούκια (καβουρδισμένα)
  • 100 γραμ. πράσινες ελιές
  • αλάτι, πιπέρι
  • κανέλα
  • μπαχάρι, τριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανοίγετε το κρέας σαν τσέπη από πάνω, το πλένετε και το σκουπίζετε.

Βήμα 2

Βάζετε όλα τα υλικά μέσα (τις ελιές χωρίς κουκούτσι και το αλάτι, πιπέρι, κανέλα, μπαχάρι από 1 κουταλάκι του καφέ, τα κάστανα, τα φυστίκια και τα φουντούκια).

Βήμα 3

Ράβετε το άνοιγμα και βράζετε το κρέας (30'). Μετά το βάζετε σε ταψί, το αλείφετε με λεμόνι, αλάτι, λίγο πιπέρι, το περιχύνετε με το βούτυρο (λιωμένο) και λίγο από το ζουμί του κρέατος και το ψήνετε σε φούρνο μιάμιση ώρα.

Βήμα 4

Σερβίρετε, γαρνίροντας με πατάτες μικρές κοκκινισμένες.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή