Αρνί γιουβέτσι με κριθαράκι

2015-07-20
Αρνί γιουβέτσι με κριθαράκι
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:15 h
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια από τις πιο νόστιμες και κλασικές συνταγές για αρνί το οποίο είναι γιουβέτσι με κριθαράκι σου παρουσιάζω παρακάτω. Μας την έφτιαχνε η μαμά μου και έχω αντιγράψει την συνταγή της καθώς την λατρεύει όλη μου η οικογένεια. Για να την μαγειρέψεις αρχικά τοποθετείς το αρνί στο ταψί, ρίχνεις ντομάτες κρεμμύδι, σκόρδο και νερό και στο τέλος λίγο λαδάκι και βούτυρο. Τα βάζεις να ψηθούν και ένα τέταρτο περίπου πριν ετοιμαστούν ρίχνεις μέσα το κριθαράκι και το βράζεις μέχρι να ετοιμαστεί. Φτιάχνεις και την σαλάτα εποχής που θα συνοδέψει το φαγητό σου και έχεις έτοιμη μια απολαυστική συνταγή για το δείπνο σου.

Υλικά

  • 1 κιλό κρέας αρνί
  • 1/2 κιλό κριθαράκι
  • 5 - 6 ντομάτες μέτριες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 1 κεφαλάκι σκόρδο ψιλοκομμένο
  • λάδι
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • μυζήθρα τριμμένη

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε το κρέας καθαρά και το βάζουμε στο ταψί.

Βήμα 2

Καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε ψιλές μέσα στο ταψί με το κρέας.

Βήμα 3

Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λάδι, το βούτυρο και ανάλογο νερό.

Βήμα 4

Το βάζουμε στο φούρνο και αφήνουμε να ψηθεί.

Βήμα 5

Όταν ροδοκοκκινίσει το κρέας το γυρίζουμε και όταν κονετύει να βράσει, ρίχνουμε το κριθαράκι και το αφήνουμε να βράσει.

Βήμα 6

Το βγάζουμε από το φούρνο, προσέχοντας να μην έχει υγρά και σερβίρουμε στα πιάτα ρίχνοντας από πάνω μυζήθρα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή