Αρνί κοκκινιστό με πατάτες και λαχανικά από την Κοζάνη

2014-04-26
Αρνί κοκκινιστό με πατάτες
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:000 h
  • Έτοιμη σε : 2:30 h

Μια παραδοσιακή σπεσιαλιτέ από την Κοζάνη σου περιγράφω παρακάτω για να φτιάξεις αρνί κοκκινιστό με πατάτες και λαχανικά όπως το μαγείρευε η γιαγιά μου. Δοκίμασε να φτιάξεις την συνταγή και μοιράσου μαζί μου τις εντυπώσεις σου.

Υλικά

  • 1 κιλό κρέας αρνίσιο (ψαχνό)
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 3 κρεμμύδια
  • 4 καρότα 2 - 3 σκελίδες σκόρδο
  • 4 μέτριες πατάτες
  • αλάτι, πιπέρι
  • μαϊντανός
  • 2 - 3 φυλλαράκια δάφνη
  • 1 κουταλιά ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε το κρέας σε μικρές μερίδες, το πλένετε και στεγνώνετε.

Βήμα 2

Καίτε βούτυρο ή λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζετε καλά το κρέας.

Βήμα 3

Ρίχνετε σκορπιστά το αλεύρι, το φέρνετε 2 - 3 βόλτες να πάρει χρώμα, όπως και το σκόρδο που έχετε κοπανίσει στο γουδί.

Βήμα 4

Τ'αφήνετε 2 - 3 λεπτά να μυρίσει και το σκόρδο και προσθέτετε τόσο νερό, όσο να σκεπαστεί το κρέας.

Βήμα 5

Ακολουθούν τα αρωματικά (δαφνή και ψιλοκομμένος μαϊντανός), ή ντομάτα διαλυμένη σε λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 6

Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει περί τα 45 λεπτά.

Βήμα 7

Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τις πατάτες, τα καρότα, τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια και τα περνάτε στο τηγάνι με βούτυρο.

Βήμα 8

Φροντίζετε να πάρουν όλα λίγο χρώμα.

Βήμα 9

Τ' αλατοπιπερώνετε, τα ραντίζετε με λίγη ζάχαρη να γυαλίσουν και τα ρίχνετε όλα στην κατσαρόλα με το κρέας.

Βήμα 10

Αφήνετε όλο το φαγητό για 1/2 ώρα περίπου ακόμη στη φωτιά να τελειώσει το ψήσιμό του.

Βήμα 11

Σερβίρετε προσεχτικά σε πιατέλα, τα χορταρικά ένα γύρω και στη μέση το κρέας.

Βήμα 12

Τα περιχύνετε με τη σάλτσα τους και τα πασπαλίζετε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Βήμα 13

Το αρνί κοκκινιστό με πατάτες είναι έτοιμο να το απολαύσετε.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή