Αρνί κοκκινιστό με ρύζι στο φούρνο από την Ορεστιάδα

2014-04-27
Αρνί κοκκινιστό με ρύζι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:20 h
  • Έτοιμη σε : 2:40 h

Το φαγητό αυτό, το φτιάχνουμε στη Ν. Βύσσα Ορεστιάδας Έβρου, κυρίως την ημέρα του Πάσχα και τις γιορτές. Η γιαγιά μου είχε γράψει στο τετράδιο της αυτή τη συνταγή την οποία σου περιγράφω παρακάτω για να φτιάξεις αρνί κοκκινιστό με ρύζι και να μου στείλεις τις εντυπώσεις τις δικές σου και των καλεσμένων σου.

Υλικά

  • 1 κιλό κρέας αρνάκι (κατά προτίμηση πόδι)
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπολτός
  • 1 κιλό φρέσκα τρυφερά κρεμμυδάκια
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
  • μαυροπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφήνουμε το κρέας να πάρει μία βράση σε 4 ποτήρια νερό.

Βήμα 2

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα πλένουμε, τα βάζουμε να ζεματιστούν και τα αφήνουμε σε τρυπητό να φύγουν τα νερά.

Βήμα 3

Βάζουμε στην κατσαρόλα να κάψει το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια.

Βήμα 4

Προσθέτουμε το κρέας με το ζωμό του και το ντοματοπολτό.

Βήμα 5

Μόλις αρχίσουν να βράζουν, ρίχνουμε το ρύζι και τις σταφίδες.

Βήμα 6

Αφού πάρουν μία βράση όλα μαζί, τα αδειάζουμε σε ταψί και τα βάζουμε σε φούρνο, που τον έχουμε προθερμάνει.

Βήμα 7

Τα αφήνουμε στο φούρνο 1 1/2 - 2 ώρες, μέχρι να τελειώσει όλο το νερό και να μείνει μόνο με το λάδι του.

Βήμα 8

Το αρνί κοκκινιστό με ρύζι είναι έτοιμο για να το σερβίρετε και να το απολαύσετε.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή