Αρνί κοκκινιστό στην κατσαρόλα

2014-05-06
Αρνί κοκκινιστό στην κατσαρόλα
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:40 h
  • Έτοιμη σε : 2:10 h

Μια πάρα πολύ γευστική και νόστιμη, παραδοσιακή Ηπειρώτικη συνταγή για να μαγειρέψεις αρνί κοκκινιστό στην κατσαρόλα σου παρουσιάζω παρακάτω, ακριβώς όπως το περιγράφει η γιαγιά μου στο συνταγολόγιο της. Δοκίμασε να την μαγειρέψεις και στείλε μου εντυπώσεις, σχόλια και παραλλαγές που έκανες.

Υλικά

  • 2 κιλά αρνί ζυγούρι (μπροστινό)
  • μισό κιλό κρεμμύδια ξερά
  • 6 ντομάτες αποφλοιωμένες, κόκκινες
  • 2 κουταλάκια αλάτι, πιπέρι
  • κανέλα
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού άγουρα σταφύλια
  • Χόρτα βρασμένα

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες.

Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα με το λάδι τα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε να τσιγαριστεί μαζί με τα κρεμμύδια.

Βήμα 4

Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι νερό, το αλατοπίπερο, την κανέλα και τις τριμμένες ντομάτες και τ' αφήνουμε στη φωτιά περίπου 1 1/2 ώρα (αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό).

Βήμα 5

Προς το τέλος, ρίχνουμε τα χόρτα και το ζουμί από τα σταφύλια (που τα έχουμε περάσει από τρυπητό για να λιώσουν και να πάρουμε το χυμό τους), αφήνουμε να πάρουν 2 βράσεις και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 6

Το αρνί κοκκινιστό στην κατσαρόλα είναι έτοιμο και σερβίρεται σε μπώλ, σκέτο ή με τηγανητές πιπεριές (γλυκές) και κολοκύθια.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή