Αρνί με αγκινάρες αυγολέμονο

2014-06-28
Αρνί με αγκινάρες αυγολέμονο
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια θρεπτικότατη και παραδοσιακή σπεσιαλιτέ της Στερεάς Ελλάδας σου παρουσιάζω παρακάτω για να μαγειρέψεις το αρνί με αγκινάρες αυγολέμονο όπως το περιγράφει η γιαγιά μου στο συνταγολόγιο της. Η συνταγή είναι πολύ παλιά και υγιεινή, σερβίρεται σαν το κυρίως γεύμα της ημέρας σου και ιδανικά συνοδεύεται από μια δροσερή σαλάτα εποχής.

Υλικά

  • 1 κιλό αρνάκι χεράκι
  • 6 - 8 αγγινάρες άγριες
  • 1 ποτήρι του νερού λάδι ή βούτυρο
  • 2 λεμόνια
  • 2 αυγά
  • αλάτι - πιπέρι
  • μισό ποτήρι κρασιού κρασί
  • 8 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 καρότα
  • λίγο άνηθο ή μάραθο

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και σωτάρουμε το κρέας κομμένο μερίδες. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει. Μόλις σωθεί το νερό, σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε πάλι να σιγοβράζει σε ακόμα χαμηλότερη θερμοκρασία και καθαρίζουμε τις αγγινάρες.

Βήμα 2

Βάζουμε σε λεκάνη 1 κουταλιά σούπας αλεύρι, μισό κιλό νερό, λίγο αλάτι, μισό λεμόνι και τα ανακατεύουμε. Κόβουμε από τις αγγινάρες τα εξωτερικά σκληρά φύλλα, το κοτσάνι στη βάση και με κουταλάκι βγάζουμε το εσωτερικό χνούδι. Μία - μία καθαρισμένες τις βουτάμε στη λεκάνη.

Βήμα 3

Μόλις το κρέας μισοβράσει, τοποθετούμε τις αγγινάρες ανάμεσα στο κρέας, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τα καρότα κομμένα σε 4 - 5 κομμάτια, τον άνηθο ή μάραθο, λίγο νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει. (Δεν πρέπει να ανοίγουμε το καπάκι γιατί μαυρίζουν οι αγγινάρες).

Βήμα 4

Μόλις κοντεύει η ώρα του φαγητού, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών, παίρνουμε κουταλιά - κουταλιά ζουμί από την κατσαρόλα, το ρίχνουμε στα χτυπημένα αυγά και με το μίγμα αυτό περιχύνουμε το αρνί με αγκινάρες αυγολέμονο το οποίο και μόλις ετοιμάστηκε.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή