Αρνί με αγκινάρες φρικασέ

2014-03-26
Αρνί με αγκινάρες
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:35 h
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Σου παρουσιάζω μια πολύ νόστιμη ιδέα για να μαγειρέψεις αρνί με αγκινάρες φρικασέ. Η συνταγή είναι ιδιαίτερα θρεπτική και χορταστική καθώς είναι σχετικά βαρύ πιάτο οπότε στο προτείνω να το φτιάξεις και να το καταναλώσεις σαν το κύριο γεύμα της ημέρας σου και ιδανικά τις μεσημεριανές ώρες. Η γεύση του είναι πολύ νόστιμη καθώς ο συνδυασμός του αρνιού με τις αγκινάρες και τη γέμιση που χρειάζεται για να φτιάξεις το φρικασέ δίνουν μια ιδιαίτερα νόστιμη νότα την οποία σου προτείνω να δοκιμάσεις και να μου στείλεις εντυπώσεις και σχόλια στο χώρο στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό αρνάκι κομμένο σε μερίδες
  • 10 αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • 2 αυγά
  • Χυμός από 2 λεμόνια

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα

Βήμα 2

Προσθέτουμε το αρνάκι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά

Βήμα 3

Προσθέτουμε τις αγκινάρες, τον άνηθο και το κρεμμύδι

Βήμα 4

Προσθέτουμε νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα

Βήμα 5

Σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα περίπου

Βήμα 6

Χτυπάμε τα αυγά με τον χυμό

Βήμα 7

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε για 2 λεπτά

Βήμα 8

Το αρνί με αγκινάρες φρικασέ είναι έτοιμο!

 

Tips

  • Μπορείς να το φτιάξεις λεμονάτο ή κοκκινιστό
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή