Αρνί με γιαούρτι βλάχικο της Στάνης

2014-05-04
Αρνί με γιαούρτι βλάχικο
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:40 h
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Μια πολύ νόστιμη και διαφορετική Μακεδονίτικη παραδοσιακή σπεσιαλιτέ για να μαγειρέψεις την συνταγή για αρνί με γιαούρτι βλάχικο της Στάνης θα βρεις παρακάτω απευθείας από το τετράδιο συνταγών της γιαγιάς μου. Δοκίμασε το και στείλε μου σχόλια και εντυπώσεις.

Υλικά

  • 2 κιλά κρέας αρνί μπούτι
  • 3 κιλά γιαούρτι πρόβιο
  • 6 αυγά
  • 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 πακετάκι βιτάμ
  • αλάτι, πιπέρι μαύρο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.

Βήμα 2

Το βουτυρώνουμε με το μισό βούτυρο μας.

Βήμα 3

Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και βάζουμε το ταψί στο φούρνο.

Βήμα 4

Στο μεταξύ, ώσπου να ροδοκοκκινίσει, ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά:

Βήμα 5

Ανακατεύουμε το γιαούρτι, χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και τα αναμιγνύουμε με το αλεύρι και το γιαούρτι.

Βήμα 6

Το μίγμα αυτό, το χύνουμε γύρω - γύρω από το κρέας στο ταψί.

Βήμα 7

Βάζουμε από πάνω και το υπόλοιπο βούτυρο και ξανατοποθετούμε το ταψί στο φούρνο να ψηθεί, για δέκα λεπτά.

Βήμα 8

Αυτό είναι το αρνί με γιαούρτι και είναι νοστιμότατο.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή