Αρνί με γιαούρτι στο φούρνο Θρακιώτικο

2014-04-26
Αρνί με γιαούρτι στο φούρνο
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:000 h
  • Έτοιμη σε : 2:30 h

Μια σπεσιαλιτέ από την Θράκη την οποία μαγείρευε η γιαγιά μου σου παρουσιάζω παρακάτω για να φτιάξεις αρνί με γιαούρτι στο φούρνο και να μου στείλεις τις εντυπώσεις και τα σχόλια τα δικά σου και των καλεσμένων σου.

Υλικά

  • 2 κιλά κρέας αρνί του γάλακτος
  • 4 - 5 αυγά
  • 1 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγισμένο
  • λίγο μαυροπίπερο, αλάτι
  • 1 φλιτζάνα του τσαγιού βούτυρο
  • μία φλιτζάνα νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφού πλύνουμε καλά το αρνί, το βάζουμε σε ένα ταψί (ή πυρέξ) με το αλάτι, το βούτυρο και το νερό.

Βήμα 2

Όταν ψηθεί καλά το κρέας το βγάζουμε από το ταψί.

Βήμα 3

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα: χτυπάμε λίγο το γιαούρτι με λίγο αλάτι και μαυροπίπερο.

Βήμα 4

Χωριστά χτυπάμε τα ασπράδια λίγο (όχι μαρέγκα για να μην μας κόψουν), ρίχνουμε τους κρόκους, τα δουλεύουμε για λίγο, τα ρίχνουμε μέσα στο γιαούρτι και τα ξαναδουλεύουμε όλα μαζί.

Βήμα 5

Αδειάζουμε το μίγμα τους στο ταψί με το ζουμί από το ψήσιμο του κρέατος και ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο να ψηθεί μέχρι να γίνει μία πηχτή κρέμα.

Βήμα 6

Το βγάζουμε από το φούρνο ξαναβάζουμε μέσα το κρέας στο ταψί και το ξαναψήνουμε.

Βήμα 7

Μόλις ροδίζουν όλα, το βγάζουμε και σερβίρουμε το αρνί με γιαούρτι στο φούρνο.

Βήμα 8

Επίσης, γίνεται και σε ατομικά γιουβετσάκια (ή πυρέξ).

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή