Αρνί με δυόσμο και ρύζι γεμιστό στο φούρνο

2014-04-26
Αρνί με δυόσμο και ρύζι
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 16:000 h
  • Έτοιμη σε : 16:30 h

Μια πολύ νόστιμη και γευστική παραδοσιακή συνταγή για να μαγειρέψεις αρνί με δυόσμο και ρύζι γεμιστό στο φούρνο κατευθείαν από το τετράδιο συνταγών της γιαγιάς μου σου περιγράφω παρακάτω για να την δοκιμάσεις και να μοιραστείς μαζί μου τις εντυπώσεις σου.

Υλικά

  • 1 αρνάκι γάλακτος 4 - 5 κιλά
  • 3 κιλά κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 250 γραμ. βούτυρο
  • 400 γραμ. ρύζι
  • 2 κουταλάκια κόκκινο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι μαύρο
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • 1 χούφτα δυόσμος
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφαιρείτε όλα τα εντόσθια του αρνιού. Ζεματάμε τα εντόσθια μέσα σε κατσαρόλα, σε νερό που βράζει και τα κόβετε σε πάρα πολύ μικρά κομματάκια.

Βήμα 2

Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τα κρεμμυδάκια σε κομμάτια 3 - 4 πόντων και τα ζεματάμε σε νερό που βράζει.

Βήμα 3

Βάζετε το βούτυρο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζετε τα ψιλοκομμένα εντόσθια, προσθέτετε και τα κρεμμυδάκια και τα φέρνετε 2 - 3 βόλτες.

Βήμα 4

Για να συμπληρώσετε τη γέμιση ρίχνετε το ρύζι, το μαύρο και το κόκκινο πιπέρι, το μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένα και λίγο αλάτι.

Βήμα 5

Τα τσιγαρίζετε για λίγο όλα μαζί.

Βήμα 6

Αφού πλύνετε πολύ καλά το αρνάκι, το αλατοπιπερώνετε εξωτερικά, όπως και την κοιλιά του από μέσα.

Βήμα 7

Βάζετε τη μισή γέμιση στην κοιλιά και τη ράβετε με βελόνα και κλωστή για να κλείσει και την άλλη μισή τη ρίχνετε γύρω στο αρνάκι μέσα στο ταψί.

Βήμα 8

Προσθέτετε αρκετό νερό μέσα στο ταψί για να ψηθεί και το ρύζι και το αρνάκι.

Βήμα 9

Έχετε ανάψει φούρνο χωριάτικο με ξύλα.

Βήμα 10

Αφήνετε να σβήσει η φλόγα, να καίνε τα κάρβουνα.

Βήμα 11

Φουρνίζετε το ταψί.

Βήμα 12

Κλείνετε το πορτάκι του φούρνου με λάσπη.

Βήμα 13

Τα κάρβουνα θα σβήσουν και το αρνί θα ψηθεί μόνο με την πύρα που κρατάει ο φούρνος.

Βήμα 14

Το φουρνίζετε στις 9 το βράδυ (Σάββατο) και το ξεφουρνίζετε την άλλη μέρα το μεσημέρι (Κυριακή).

Βήμα 15

Το γεμιστό αρνί με δυόσμο και ρύζι είναι έτοιμο να το απολαύσετε.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή