Αρνί με κάστανα και κυδώνια

2014-05-05
Αρνί με κάστανα και κυδώνια
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 45m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:55 h
  • Έτοιμη σε : 2:40 h

Μια καταπληκτική και διαφορετική, νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή, σπεσιαλιτέ της Κοζάνης για να μαγειρέψεις αρνί με κάστανα και κυδώνια όπως την περιγράφει η γιαγιά μου στο συνταγολόγιο της, σου παρουσιάζω παρακάτω. Δοκίμασε την και στείλε μου σχόλια και εντυπώσεις δικές σου και των καλεσμένων σου.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κρέας αρνί από σπάλα
  • 1 κιλό κυδώνια
  • 1 κιλό κάστανα
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 1 κουτάλι ντομάτα πελτές
  • 3 κουταλιές βούτυρο γάλακτος
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 μασούρια κανέλα (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κρέας σε κανονικές μερίδες, το πλένουμε, το αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίσει, το αλατοπιπερώνουμε και το τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα με το βούτυρο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τη ντομάτα λιωμένη σε λίγο νερό, το αλάτι, το πιπέρι και την κανέλα, αν μας αρέσει η μυρωδιά της, και το αφήνουμε λίγο να βράσει.

Βήμα 3

Ετοιμάζουμε τα κάστανα. Τα χαράζουμε ελαφρά και τα ψήνουμε στο φούρνο.

Βήμα 4

Πλένουμε και κόβουμε τα κυδώνια σε μακρόστενες φέτες, σε πάχος 1 1/2 δάχτυλο, καθαρίζοντάς τα από τους σπόρους και από το σκληρό που βρίσκεται στο εσωτερικό μέρος, χωρίς να καθαρίσουμε την εξωτερική φλούδα.

Βήμα 5

Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα σε ένα μέρος, προσεχτικά να μη λιώσει. ανάμικτα.

Βήμα 6

Ρίχνουμε στο ζουμί τα κυδώνια και τα κάστανα ολόκληρα

Βήμα 7

Όταν πάρουν μία βράση, ξαναβάζουμε το κρέας από πάνω και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά, χωρίς να το ανακατέψουμε καθόλου, ωσότου μείνει με λίγη σάλτσα.

Βήμα 8

Πριν το κατεβάσουμε προσθέτουμε και τη ζάχαρη.

Βήμα 9

Το αρνί με κάστανα είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή