Αρνί με κους κους στα κάρβουνα

2014-05-09
Αρνί με κους κους στα κάρβουνα
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια πάρα πολύ γευστική και νόστιμη παραδοσιακή συνταγή από την Θεσσαλονίκη για να μαγειρέψεις αρνί με κους κους στα κάρβουνα σου παρουσιάζω παρακάτω, απ’ευθείας από το συνταγολόγιο της γιαγιάς μου για να το μαγειρέψεις και να μου στείλεις τις εντυπώσεις και τα σχόλια σου και των καλεσμένων σου.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κρέας αρνάκι γάλακτος ή μοσχάρι
  • 1/2 κιλό κουσκούς (χωριάτικο με αυγά και γάλα)
  • 3 κουταλιές της σούπας γεμάτες βούτυρο γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια, το πλένουμε και το πασπαλίζουμε αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 2

Το τοποθετούμε στο κέντρο ενός ταψιού και το σκεπάζουμε με πήλινο βαθύ καπάκι μέχρι τον πυθμένα, για να καλύπτει όλο το κρέας.

Βήμα 3

Ανάβουμε κάρβουνα να γίνουν κατάλληλα για ψήσιμο χωρίς να καπνίζουν και τοποθετούμε επάνω το ταψί, αφού ρίξουμε ανάλογο νερό και αλατοπίπερο.

Βήμα 4

Αφήνουμε να βράσει καλά το κρέας και αφαιρούμε το πήλινο καπάκι.

Βήμα 5

Ρίχνουμε το κουσκούς και το αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να απορροφήσει όλο το νερό.

Βήμα 6

Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.

Βήμα 7

Το αρνί με κους κους στα κάρβουνα είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή