Αρνί με μουστάρδα ψημένο μέσα σε καρβέλι ψωμιού

2014-04-27
Αρνί με μουστάρδα
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:40 h
  • Έτοιμη σε : 3:20 h

Μια εξαιρετική και ιδιαίτερη συνταγή, νοστιμότατη και παραδοσιακή για να μαγειρέψεις αρνί με μουστάρδα που όμως το ψήνεις μέσα σε καρβέλι ψωμιού σου περιγράφω παρακάτω. Η συνταγή είναι από το συνταγολόγιο της γιαγιάς μου όπου αναφέρει ότι είναι τοπική σπεσιαλιτέ της Κοζάνης και σου προτείνω να την δοκιμάσεις και να μου στείλεις τα σχόλια σου.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κρέας από αρνί γάλακτος από μπούτι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • ρίγανη
  • 2 κουταλιές βούτυρο γάλακτος
  • 1 καρβέλι μεγάλο ψωμί

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά το κρέας και το σταργγίζουμε.

Βήμα 2

Το αλατίζουμε, ρίχνουμε το πιπέρι, τη ρίγανη και στρώνουμε με το μαχαίρι το βούτυρο που αφήσαμε έξω από το ψυγείο.

Βήμα 3

Επίσης με μαχαίρι στρώνουμε καλά τη μουστάρδα και πάνω από τη μουστάρδα ξαναβάζουμε μισό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη.

Βήμα 4

Παίρνουμε το ψωμί, το κόβουμε οριζόντια και ακριβώς στη μέση.

Βήμα 5

Το αλείφουμε με βούτυρο και βάζουμε το κρέας μέσα στο ψωμί όπως σε ένα ταψί.

Βήμα 6

Κλείνουμε το ψωμί και το τυλίγουμε με λαδόχαρτο, το δένουμε καλά και το ψήνουμε 2 1/2 ώρες.

Βήμα 7

Το αρνί με μουστάρδα είναι έτοιμο και το σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή