Αρνί με ρύζι

2014-03-26
Αρνί με ρύζι
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 5:000 h
  • Έτοιμη σε : 6:000 h

Μια λιβανέζικη συνταγή για ένα πολύ νόστιμο αρνί με ρύζι που είναι πολύ εντυπωσιακό και μπορείς να το σερβίρεις σε ένα εορταστικό γεύμα.

Υλικά

  • 2 κιλά αρνί (μπούτι)
  • 200γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ.γλ. κουρκουμά
  • 1 πρεζα σαφράν
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ.γλ. κύμινο
  • 1 κουτ.γλ. κόλιανδρο
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • 2 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
  • Χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τον χυμό και ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο, με τον πελτέ, το κύμινο και το κόλιανδρο

Βήμα 2

Περιχύνουμε στο αρνί και το αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί

Βήμα 3

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο βαθμούς

Βήμα 4

Βάζουμε σε ένα ταψί το αρνί με νερό το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 5 ώρες

Βήμα 5

Εναλλακτικά το βράζουμε για 1 ώρα στην κατσαρόλα

Βήμα 6

Μισή ώρα πριν το ψήσιμο αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο

Βήμα 7

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια

Βήμα 8

Προσθέτουμε τον κουρκουμά, το σαφράν και το ρύζι και ανακατεύουμε

Βήμα 9

Συμπληρώνουμε με νερό και το βράζουμε

Βήμα 10

Σερβίρουμε μαζί με το κρέας

Βήμα 11

Το αρνί με ρύζι είναι έτοιμο!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή