Αρνί με σάλτσα γιαουρτιού

2014-05-14
Αρνί με σάλτσα γιαουρτιού
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:30 h
  • Έτοιμη σε : 2:50 h

Μια καταπληκτική και πάρα πολύ γευστική συνταγή για να μαγειρέψεις το λεγόμενο ελμπασάν ταβά που είναι το αρνί με σάλτσα γιαουρτιού, σου παρουσιάζω παρακάτω. Η συνταγή έρχεται από το συνταγολόγιο της γιαγιάς μου και είναι Θεσσαλίτικη σπεσιαλιτέ την οποία σου προτείνω να δοκιμάσεις και να μου πεις τις εντυπώσεις σου.

Υλικά

  • 2 κιλά αρνάκι (μπούτι ή στήθος ή νεφραμιά)
  • 1 κιλό γιαούρτι πρόβιο της σακούλας (καλά στραγγισμένο)
  • 10 αυγά (μεγάλα)
  • 250 γραμ. βούτυρο φρέσκο
  • αλάτι, πιπέρι
  • μισό κουταλάκι του καφέ σόδα φαγητού

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά το κρέας.

Βήμα 2

Αφού στραγγίσει από τα νερά, το αλατίζουμε και το πιπερώνουμε κανονικά.

Βήμα 3

Το βάζουμε στο ταψάκι του φούρνου της ηλεκτρ. κουζίνας, προσθέτοντας 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό.

Βήμα 4

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C, τον γυρίζουμε στο κάτω γκρίλ και τότε βάζουμε το ταψί στο φούρνο.

Βήμα 5

Το αφήνουμε να ψηθεί καλά και ανάβουμε και το πάνω γκρίλ για να ροδοκοκκινίσει.

Βήμα 6

Χρειάζονται 1 1/2 - 2 ώρες, για να ψηθεί καλά και να μείνει με την κανονική σάλτσα του, οπότε το ξεφουρνίζουμε.

Βήμα 7

Έχουμε χτυπημένα τα αυγά σε ανάλογη πιατέλα.

Βήμα 8

Ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι, χτυπώντας πάντα ελαφρά, προσθέτουμε το βούτυρο και τη σόδα.

Βήμα 9

Γίνεται έτσι μία κρέμα παχύρευστη, που την περιχύνουμε στο ταψί με το κρέας και το βάζουμε πάλι στο φούρνο.

Βήμα 10

Σε ένα τέταρτο (1/4) της ώρας το βγάζουμε και είναι έτοιμο.

Βήμα 11

Το αρνί με σάλτσα γιαουρτιού είναι έτοιμο και σερβίρεται με σαλάτα μαρούλι.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή