Αρνί με σάλτσα κρασιού και ντομάτα

2015-07-27
Αρνί με σάλτσα κρασιού και ντομάτα
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια από τις πιο απλές αλλά ταυτόχρονα πάρα πολύ νόστιμες συνταγές για αρνί σου στέλνω παρακάτω με τον τρόπο που την φτιάχνω κάνοντας το με σάλτσα κρασιού και ντομάτας στην κατσαρόλα. Έχει μια διαφορετική γεύση από το συνηθισμένο κοκκινιστό ή κρασάτο αρνί και ετοιμάζεται πάρα πολύ εύκολα καθώς αρχικά τοποθετείς το αρνί με τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και βάζεις τα μυρωδικά, τις ντομάτες και το κρασί. Όλα αυτά μαζί τα βράζεις και όταν ετοιμαστούν τα σερβίρεις με πατάτες τηγανιτές για να την λατρέψουν τα παιδιά σου ή με μια από τις δεκάδες συνταγές με σαλάτα που σου έχουμε προτείνει και απολαμβάνεις ένα πλήρες γεύμα.

Υλικά

  • 1 μπούτι αρνιού
  • 200 γραμ. βούτυρο
  • 5 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 κουταλιά σούπας δυόσμος
  • 1 κουταλιά σούπας πάστα ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι του καφέ κρασί άσπρο αρετσίνωτο ή καλό ξύδι
  • αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε και βάζετε το κρέας σε κατσαρόλα με τα κρεμμύδια κομμένα πλάι πλάι, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, το βούτυρο λιωμένο, λίγο νερό, την πάστα ντομάτας διαλυμένη στο κρασί ή στο ξύδι.

Βήμα 2

Κλείνετε το σκέπασμα της κατσαρόλας και την σφραγίζετε με μία βρεγμένη πετσέτα γύρω - γύρω.

Βήμα 3

Σε 25' την ξεσκεπάζετε και γυρίζετε το κρέας.

Βήμα 4

Ξανακλείνετε την κατσαρόλα, ξαναβρέχετε την πετσέτα και αφήνετε το κρέας, να ψηθεί και να κοκκινίσει (να μείνει μόνο με τη σάλτσα του).

Βήμα 5

Όταν ψηθεί, το βάζετε σε πιατέλα και το σερβίρετε με τηγανητές πατάτες.

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή