Αρνί με σπαράγγια και αγκινάρες στο φούρνο

2014-07-05
Αρνί με σπαράγγια και αγκινάρες στο φούρνο
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Παρακάτω θα βρεις μια διαφορετική και πάρα πολύ νόστιμη παραδοσιακή σπεσιαλιτέ της Στερεάς Ελλάδας για να φτιάξεις το αρνί με σπαράγγια και αγκινάρες στο φούρνο, όπως το αναφέρει η γιαγιά μου στο συνταγολόγιο της. Η συνταγή είναι ιδιαίτερα θρεπτική και γευστική και σου προτείνω να την σερβίρεις σαν το κυρίως γεύμα της ημέρας σου και να το συνοδέψεις με μια δροσερή σαλάτα εποχής.

Υλικά

  • 2 μπουτάκια από αρνάκι γάλακτος
  • 10 μικρές τρυφερές αγκινάρες
  • 1/2 κιλό σπαράγγια
  • 1/4 του κιλού φρέσκια ρίγανη
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο αγνό
  • 1 φλιτζάνι λάδι ελιάς
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε το κρέας πολύ καλά, το σκουπίζετε, το αλείφετε με λεμόνι και βούτυρο και το αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 2

Καθαρίζετε τις αγκινάρες από τα εξωτερικά τους φύλλα, τις κόβετε ένα γύρο με προσοχή, αφαιρείτε το χνούδι με κουταλάκι και τις τρίβετε με λεμονόκουπα.

Βήμα 3

Τις ρίχνετε σε μία λεκάνη με νερό στο οποίο έχετε στίψει ένα λεμόνι, για να μη μαυρίσουν.

Βήμα 4

Τις βράζετε σε αλατισμένο νερό, μέσα στο οποίο στίβετε πάλι λεμόνι, ώσπου να μαλακώσουν.

Βήμα 5

Σε άλλη κατσαρόλα ζεματάτε τη ρίγανη σε ζεστό νερό και τη στίβετε.

Βήμα 6

Πλένετε τα σπαράγγια, τα αλατοπιπερώνετε, όπως και τις βρασμένες αγγινάρες και τη ρίγανη.

Βήμα 7

Στρώνετε ένα ταψί ρίγανη και τοποθετείτε το κρέας που το σκεπάζετε και πάλι με ρίγανη και κατόπιν τις αγκινάρες και τα σπαράγγια.

Βήμα 8

Τα περιχύνετε όλα με το λάδι και το βούτυρο και βάζετε το ταψί σε μέτριο φούρνο.

Βήμα 9

Αφού πάρουν λίγο χρώμα, τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τα αφήνετε να ψηθούν επί 1 1/2 ώρα περίπου.

Βήμα 10

Το αρνί με σπαράγγια είναι έτοιμο και είναι φαγητό με τη μοσχοβολιά της ελληνικής υπαίθρου.

Τύπος Συνταγής: , Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή