Αρνί με φέτα κελαηδί

2014-05-21
Αρνί με φέτα κελαηδί
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 4:000 h
  • Έτοιμη σε : 4:20 h

Μια εξαιρετικά νόστιμη παραδοσιακή σπεσιαλιτέ της Λάρισας για να μαγειρέψεις την συνταγή για αρνί με φέτα κελαηδί σου περιγράφω παρακάτω ακριβώς όπως την αποτυπώνει η γιαγιά μου στο τετράδιο με τις συνταγές της. Δοκίμασε την και μοιράσου τη γνώμη και τα σχόλια σου.

Υλικά

  • 1 κιλό κρέας αρνίσιο
  • 1/2 κιλό πιπεριές (όχι κοφτερές)
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 200 γραμ. βούτυρο
  • 50 γραμ. λάδι
  • 150 γραμ. τυρί φέτα
  • 3 ντομάτες φρέσκες
  • ανάλογο πιπέρι (λίγο) μαύρο, λίγο αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομματάκια. Επίσης, τις πιπεριές, τις ντομάτες και τα κρεμμύδια.

Βήμα 2

Σε πήλινο γιουβέτσι, στρώνουμε το κρέας, μετά τις πιπεριές, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Βήμα 3

Ρίχνουμε το βούτυρο, το λάδι, το τυρί, το πιπέρι και το αλάτι.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε σιγανό φούρνο.

Βήμα 5

Για να ψηθούν χρειάζονται 4 ώρες.

Βήμα 6

Σε κάθε 1 1/2 ώρα, θα πατιέται, για να φύγουν τα υγρά.

Βήμα 7

Θα πατηθεί 3 φορές.

Βήμα 8

Στο τέλος, πρέπει το φαγητό να μείνει μόνο με το λάδι του.

Βήμα 9

Το αρνί με φέτα κελαηδί είναι έτοιμο.

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή