Αρνί με φύλλο κρούστας

2014-06-22
Αρνί με φύλλο κρούστας
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 60m

Σου παρουσιάζω μια παραδοσιακή Ρουμελιώτικη σπεσιαλιτέ για να μαγειρέψεις το αρνί με φύλλο κρούστας και να το σερβίρεις σαν ορεκτικό ή σαν το βασικό γεύμα της ημέρας σου. Η συνταγή είναι πολύ παλιά και στην παραθέτω αυτούσια όπως την περιγράφει η γιαγιά μου στο συνταγολόγιο της.

Υλικά

  • 6 φέτες αρνίσιο κρέας
  • 5 - 6 κρεμμύδια ξερά
  • 8 - 10 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 6 αυγά
  • 350 γραμ. τυρί φέτα
  • 6 φύλλα του μπακλαβά μικρά
  • αλάτι - πιπέρι
  • λίγη μουστάρδα σκόνη (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε τα κρεμμύδια φέτες και τα βράζουμε στο τηγάνι μελίγο νερό. Όταν σωθεί το νερό, προσθέτουμε 6 κουταλιές σούπας βούτυρο και τα σωτάρουμε ελαφρά χωρίς να κοκκινίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το τυρί κομμένο κομματάκια, τη μουστάρδα (προαιρετικά) και τα ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Πλένουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το αλατοπιπερώνουμε. Παίρνουμε ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε, βάζουμε στη μέση δύο κουταλιές από το μίγμα που ετοιμάσαμε, τοποθετούμε από πάνω μία φέτα κρέατος, τη σκεπάζουμε με άλλες δύο κουταλιές μίγμα και τυλίγουμε το φύλλο σε σχήμα ορθογώνιο. Κατά τον ίδιο τρόπο τυλίγουμε όλες τις μερίδες.

Βήμα 3

Τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί, ανάμεσά τους βάζουμε πατατάκια στρογγυλά, αλατισμένα και βουτυρωμένα και ψήνουμε στο φούρνο μία ώρα περίπου.

Βήμα 4

Το αρνί με φύλλο κρούστας είναι έτοιμο και σερβίρεται ζεστό συνοδευόμενο από μια δροσερή σαλάτα.

 

Tips

  • Σέρβιρε με μια δροσερή σαλάτα.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή