Αρνί μπούτι στην κατσαρόλα

2015-07-28
Αρνί μπούτι στην κατσαρόλα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 50m

Παρακάτω θα βρεις μια συνταγή για αρνί αρκετά θρεπτική, υγιεινή και νόστιμη καθώς αφορά μπούτι αρνιού το οποίο το φτιάχνουμε στην κατσαρόλα με αυγολέμονο. Δεν είναι φρικασέ, με την έννοια ότι δεν έχει χορταρικά μέσα, ούτε και τα μπαχαρικά που να του μοιάσουν. Συγκεκριμένα για να φτιάξεις την πρόταση αυτή αρχικά κόβεις το κρέας σε μερίδες και το ίδιο κάνεις και στα κρεμμύδια. Τσιγαρίζεις το αρνί και τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν και βράζεις με νερό μέχρι να γίνουν. Λίγο πριν έχεις φτιάξει το αυγολέμονο το οποίο και προσθέτεις με τρόπο στην κατσαρόλα και έχεις το τελικό σου αποτέλεσμα το οποίο είναι ένα γευστικό και υγιεινό δείπνο.

Υλικά

  • 1 κιλό κρέας, κατά προτίμηση αρνί μπούτι
  • 1 - 1 1/2 κιλό κρεμμύδια μέτρια
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι (ή βούτυρο)
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κρέας σε κανονικές μερίδες, καθώς και τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες ή χοντροκομμένα.

Βήμα 2

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι ή βούτυρο, το κρέας, τα κρεμμύδια, το αλάτι και το πιπέρι και τα τσιγαρίζουμε, μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 3

Προσθέτουμε, τότε, το ανάλογο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.

Βήμα 4

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο, με 2 αυγά και 2 λεμόνια, με το γνωστό τρόπο και περιχύνουμε το φαγητό.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή